Login
+Follow
Login

Lite vassare

By gearandbeer on 2015.10.27 In osorterat

IMG_3822

Vi gillar stora knivar.
Det påtalas flitigt och ofta för oss hur onödiga dessa don är men vi kan inte hjälpa det – det känns fantastiskt att ta på sig sina handskar och börja processa ved med vetskapen om att man snart kommer ha en sprakande värmande eld.

Yxa, kniv eller såg?
I ett manburet system vid längre turer funkar en större kniv bättre enligt vår erfarenhet. Detta beror på att vi är ganska trötta i kropp och själ när vi kommer fram till utsatt mål för dagen. I brist på erfarenhet eller i brist av talang undviker vi helst att svinga en yxa i ovan läge. En större kniv med en fällbar såg, typ Bahco Laplander, tycker vi är ett mer lätthanterligt system.

The bigger, the better??
Nja, knivarna på bilden är monster där den minsta, Fällkniven A1, mäter hela 28cm. Otaliga knivar har provats i fält och odiskutabel kung är Fällkniven i nästan alla aspekter – utom att splitta riktigt stora och framförallt långa stockar. Där slår Ontario Rtak-II både A1:an och A2:an.

0 Responses to "Lite vassare"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Login