Login
+Follow
Login

New stuff!

By gearandbeer on 2014.05.29 In Utrustning

Fjällvandringen för år 2014 är satt (!) och det blir inte någon fjällvandring. Eller, jo. Fast annorlunda.

Innan vi går in på detaljer, som kommer att komma i ett annat inlägg så går vi rakt över till vår favoritsyssla; köpa, svulsta, konsumera, briljera och ackumulera PRYLAR!

Spyderco Delica 4 Full flat ground
Vi har tagit del av den informationen som finns om just denna lilla kniv och 2 saker som slår en; kvalitetskänslan och bladets sanslöst vassa egg.

Det märkliga handtaget i fiberglasförstärkt nylon med sin uppbyggnad av block som går åt olika håll skapar friktion i olika rörelser och nästan hur du än håller kniven, torr som blöt. Stålet är ett VG-10 som vi känner igen från våra Fällkniven A1:or från Seki-City, Japan. Nu är vi inga experter på teknikaliteten kring knivar men det är klart att man förstår hur eggen kan bli så pass mycket vassare på en kniv med denna egg jämfört med en konvex egg. Man kan i princip raka sig med denna lilla kniv direkt från kartong.

IMG_3006 Världens bästa bild!

Användningsområdet för min bruna lilla Delica blir att ackompanjera mina Ribz i väntan på att man ska få napp när man fiskar. I övrigt så passar den bra när man ska öppna brev… typ :)

spydercopaket I lådan som kniven kommer i följer givetvis en klassisk amerikansk disclaimer-lapp med som förtäljer att man faktiskt kan skära sig på kniven………

Jag importera min kniv och med tull och frakt så blev det 200kr dyrare än vad jag trodde så runt 600kr. Har man tur så slinker den igenom och man slipper tullavgifter, mer hur ni lyckas med detta får ni googla själva.

0 Responses to "New stuff!"
Related posts
Related post from other blogs

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Login